Landleven Fietst: Ootmarsum

In 2022 gaat het magazine Landleven weer van start met Landleven Fietst! Fiets mee met de mooiste fietsroutes door het Nederlandse landschap. Onderweg worden de leukste Landleven activiteiten georganiseerd, waar je kan genieten van natuur, ambacht of museum.

Landleven organiseert op 30 juni Landleven Fietst Ootmarsum. ​

Overal waar je kijkt zie je een groene oase aan bomen en planten, de zomer in haar volle glorie. De warme zomerzon voelt warm aan en zet het mooie Twente in de spotlights.

De route start bij het Openluchtmuseum Ootmarsum en gaat door Ootmarsum, Denekamp, Hezingen en Tilligte en is circa 38 kilometer.

Fiets mee en geniet van de natuurlijke pracht en praal van Twente. Het is mogelijk om vanaf 10:00 uur te starten met de route en tot uiterlijk 17:00 uur kan er gebruik worden gemaakt van de georganiseerde activiteiten.

Tijdens deze dag worden er verschillende activiteiten georganiseerd voor deelnemers aan Landleven Fietst. Deelname aan deze activiteiten is gratis op vertoon van je toegangskaart en je kunt zelf bepalen bij welke Landleven activiteiten je af wilt stappen en hoeveel tijd je daar door wil brengen.

Programma:

Openluchtmuseum Ootmarsum: Neem een kijkje in het Openluchtmuseum waar je wordt meegenomen naar het Twente van vroeger.

Landgoed Singraven: Op het landgoed staan vele bijzondere monumentale gebouwen, waaronder het statige Huis Singraven, het achterliggende Koetshuis en de eeuwenoude watermolen. Neem een kijkje bij de watermolen op het landgoed. De molen draait en je kan naar binnen om te kijken hoe de boomstammen in dikke planken worden gezaagd.

Vogeluitkijkhut Ottershagen: Een mooie plek om een stop te maken is bij Vogeluitkijkhut Ottershagen. Ottershagen is een rijk weidevogelgebied. Vrijwel alle soorten die in zo’n gebied thuishoren, komen er voor.

Schuivenhuisje: Neem een kijkje bij een merkwaardig smal gebouw, het Schuivenhuisje, gebouwd in 1887. Deze stuw met bijzondere stalen schuivenconstructie regelt de waterstand van het kanaal met behulp van de Dinkel, die hier onder het Kanaal Almelo- Nordhorn doorstroomt.

Tickets zijn online te bestellen via deze link

Of bekijk de website www.landlevenwebshop.nl/home/623-ootmarsumroute-30-juni-digitale-toegangskaart.html

Wanneer

  • -

Prijzen

  • € 18,95 Deelnameprijs

Tickets zijn online te bestellen via de webshop van Landleven. De link staat rechts onderaan deze pagina

Locatie

Openlucht museum Ootmarsum

Adres
Commanderieplein 2, 7631EA Ootmarsum

Tip je vrienden

facebook twitter