't Achterummeke

Deze vakantiewoning wordt sinds maart 2010 verhuurd als vakantie woning, in het centrum van het stadje Ootmarsum. Dit huis is in 2009 in oude stijl gebouwd en behoort tot een groepje van zes sfeervolle woningen. De Gemeente Dinkelland heeft het centrum aangewezen als "Beschermd Dorps- of Stadsgezicht".

t ACHTERUMMEKE: Tussen nr. 8 en 8a bevindt zich een onderdoorgang van de Kapelstraat naar de Westwal, een echt "achterummeke". Op oude kaarten staat de Kapelstraat vermeld als "Den Achterom" of "Steegje Agterom". Dat werd in de volksmond "'t Achterummeke". Vandaar de naam die we aan het huis hebben gegeven.

TWENTENIEREN: Dat doen we sinds 2006 te Ootmarsum, N.O. Twente in de provincie Overijssel. Afkomstig uit Enschede en Brabant, besloten we na ons pensioen vanuit Brabant naar N.O.Twente te verhuizen. Een grote stap, maar een fantastische keuze. Een warme deken in vele opzichten. We treffen hier rust, ruimte, vriendelijkheid, oprechte betrokkenheid en respect voor alles wat cultuur en natuur ons te bieden hebben.

Het huis heeft een eigen oprit (t.o. Westwal 25a) en aan deze Westwal is het vrij parkeren.

Het huis is geschikt voor bewoning door 2-8 personen.

Op de begane grond is een hal, toilet, ruime woonkamer met open keuken, een zijkamer en een berging.

De keuken beschikt over een koel/vriescombinatie, afwasmachine, hotfillboiler, gaskookplaat en combimagnetron. Senseoapparaat, koffiezetapparaat, citruspers, broodrooster en alle mogelijk keukengerei en serviesgoed zijn aanwezig.

In de zijkamer is een bureau.

In de berging een wasmachine en droogtrommel. Strijkplank en strijkbout zijn ook aanwezig.

Het zonnige terras beschikt over 2 tafels, 8 stoelen en een parasol.

De eerste etage heeft een grote en een kleinere slaapkamer elk met 2 boxspringbedden, een grote kledingkast op de overloop en een ruime badkamer voorzien van toilet, dubbele wastafel en inloopdouche.

Op de zolderetage is een slaapkamer met 2 boxspringbedden.

In de zijkamer beneden en op de grote slaapkamer is een comfortabel logeerbed bij te plaatsen voor gast 7 en/of 8.

Het gehele huis is perfect geïsoleerd en verwarmd, de benedenetage en de badkamer via vloerverwarming. De trappen zijn goed begaanbaar.

Er is TV(dvd)/radio via het basispakket van Ziggo (www.ziggo.nl). Ook via Ziggo hebt u toegang tot (LAN-kabel) internet.

Huisdieren verwelkomen we liever niet en roken kan men op het terras, zodat de woning fris blijft voor de volgende bewoners.

Centraal gelegen... Vanuit het huis loopt men zo het centrum in met de kleine musea, kerken, oude gebouwen, galerieën, winkels en horeca.

Net buiten de Westwal bevindt zich een modern winkelcentrum met o.a. slager, bakker, Etos, Albert Heijn en Lidl. Bij Heisterkamp Rijwielen, Denekamperstraat 9, kan men allerlei fietsen huren, waaronder elektrische (www.heisterkamprijwielen.nl).

Elke donderdag van 8:30 – 13:00 is er een warenmarkt op het Kerkplein. Vrijdag namiddag staat er een viskraam bij het winkelcentrum. Elke zondagmiddag zijn alle winkels en galerieën in het centrum geopend.

Ootmarsum is een uitstekende uitvalsbasis voor wandelingen, fietstochten en autoritten in de prachtige natuur en naar het interessante achterland: De natuur van het Springendal, het Lutterzand bij de Lutte, het Singraven richting Denekamp, het Stift in Weerselo en Bad Bentheim net over de grens in Duitsland, om maar een paar hoogtepunten op te noemen. Ootmarsum ligt op 10 km van Oldenzaal en Denekamp en ongeveer 20 km van Almelo, Hengelo en Enschede.

We hopen u in 't ACHTERUMMEKE te mogen verwelkomen en u wegwijs te maken in onze mooie stad en streek en u te laten ervaren wat TWENTENIEREN is.

contactinformatie

't Achterummeke

Kapelstraat 8a
7631BP Ootmarsum

0541-296398

voorzieningen

Comfort
  • Luxe
Ligging
  • In de stad
  • In het centrum
Voorzieningen
  • Gratis Wifi

Tip je vrienden

facebook twitter