Fietsroute Slurf Zuid

 • Type

  Fietsen
 • Afstand

  55,4 km
 • Duur

  3:41
 • Knooppunten

  27
 • Locaties

  12

‘Elephant Parade’ is een grote openluchttentoonstelling met tientallen gedecoreerde olifanten kunststandbeelden. De olifanten hebben het formaat van een werkelijke baby-olifant. Het doel van Elephant Parade is om aandacht te vragen voor de bescherming en het behoud van de Aziatische olifant.

Toegankelijkheid

De totale route waarlangs de olifanten te vinden zijn bedraagt 165 km. Deze lus is één van de 4 slurven, zodat het te behappen valt.

Startpunt

Startpunt: TIP Oldenzaal, Pastoriestraat 5, Oldenzaal. In het centrum van Oldenzaal staan Olifanten nr. 51 t/m 56 Deze kun je het eenvoudigst bekijken via de wandelroute. Het wandelboekje is gratis af te halen bij de VVV/TTI .

 1. The Wild Fairy

  The Wild Fairy

  The Wild Fairy

  The Wild Fairy. Deze kleurrijke olifant is tijdens de Elephant Parade Twente 2021 te zien in de Grootestraat in Oldenzaal. Er zijn 70 gedecoreerde olifanten kunststandbeelden te zien in heel Noordoost Twente.

  Adres

  Grootestraat 1 7571EJ Oldenzaal

 2. Oon Ai Siam

  Oon Ai Siam

  Oon Ai Siam

  Oon Ai Siam. Deze kleurrijke olifant is tijdens de Elephant Parade Twente 2021 te zien bij winkelcentrum de Driehoek in Oldenzaal. Er zijn 70 gedecoreerde olifanten kunststandbeelden te zien in heel Noordoost Twente.

  Adres

  Kloosterstraat 35 7571AH Oldenzaal

 3. Jumbo Kuipers Elephant

  Jumbo Kuipers Elephant

  Jumbo Kuipers Elephant

  Jumbo Kuipers heeft een eigen olifant ontworpen. Deze kleurrijke olifant is tijdens de Elephant Parade Twente 2021 te zien en staat bij de eigen supermarkt aan de Deken Scholtenstraat in Oldenzaal. In totaal zijn er 70 gedecoreerde olifanten kunststandbeelden te zien in heel Noordoost Twente.

  Adres

  Deken Scholtenstraat 38 7572ZA Oldenzaal

 4. Golden Elephant Bloemenbeek

  Golden Elephant Bloemenbeek

  Golden Elephant Bloemenbeek

  Golden Elephant Bloemenbeek. Deze kleurrijke olifant is tijdens de Elephant Parade Twente 2021 te zien bij Landhuishotel De Bloemenbeek in De Lutte. Er zijn 70 gedecoreerde olifanten kunststandbeelden te zien in heel Noordoost Twente.

  Adres

  Beuningerstraat 6 7587LD De Lutte

 5. Porcelain Patchwork

  Porcelain Patchwork

  Porcelain Patchwork

  Porcelain Patchwork. Deze kleurrijke olifant is tijdens de Elephant Parade Twente 2021 te zien bij de Tourist Info in De Lutte. Er zijn 70 gedecoreerde olifanten kunststandbeelden te zien in heel Noordoost Twente.

  Adres

  Plechelmusstraat 14 7587AM De Lutte

 6. Elefitness

  Elefitness

  Elefitness

  Elefitness. Deze kleurrijke olifant is tijdens de Elephant Parade Twente 2021 te zien bij hotel Landgoed De Wilmersberg in De Lutte. Er zijn 70 gedecoreerde olifanten kunststandbeelden te zien in heel Noordoost Twente.

  Adres

  Rhododendronlaan 7 7587NL De Lutte

 7. Golden Clover

  Golden Clover

  Golden Clover

  Golden Clover. Deze kleurrijke olifant is tijdens de Elephant Parade Twente 2021 te zien in het Kalheupinkpark in Oldenzaal. Er zijn 70 gedecoreerde olifanten kunststandbeelden te zien in heel Noordoost Twente.

  Adres

  Haerstraat 139 7573PA Oldenzaal

 8. LosserHof Elephant

  LosserHof Elephant

  LosserHof Elephant

  De Aziatische olifant op de LosserHof. Op een mooi grasveld op het terrein van de LosserHof is de Aziatische olifant te bewonderen in zijn meest directe en ongeremde vorm. De olifant is puur en onbevangen beschilderd door deelnemers met een verstandelijke beperking van De Twentse Zorgcentra.

  Adres

  Oldenzaalsestraat 134 7581PW Losser

 9. United Hands

  United Hands

  United Hands

  United Hands. Deze kleurrijke olifant is tijdens de Elephant Parade Twente 2021 te zien bij Erve Kraesgenberg in Losser. Er zijn 70 gedecoreerde olifanten kunststandbeelden te zien in heel Noordoost Twente.

  Adres

  Bookholtlaan 25 7581BB Losser

 10. JAN

  JAN

  JAN

  JAN. Deze kleurrijke olifant is tijdens de Elephant Parade Twente 2021 te zien in het centrum van Losser bij het Aleida Leurinkhuis. Er zijn 70 gedecoreerde olifanten kunststandbeelden te zien in heel Noordoost Twente.

  Adres

  Aleida Leurinkhuis, Raadhuisplein 4 7581AG Losser

 11. Stories

  Stories

  Stories

  Stories. Deze kleurrijke olifant is tijdens de Elephant Parade Twente 2021 te zien bij winkelcentrum Vijfhoek in Oldenzaal. Er zijn 70 gedecoreerde olifanten kunststandbeelden te zien in heel Noordoost Twente.

  Adres

  In den Vijfhoek 7571DR Oldenzaal

 12. Rob Kaspers Elephant

  Rob Kaspers Elephant

  Rob Kaspers Elephant

  Live Painting by Rob Kaspers. Deze, nu nog witte olifant wordt tijdens de Elephant Parade Twente 2021 beschilderd door de Oldenzaalse kunstenaar Rob Kaspers.

  Adres

  Grootestraat 35 7571EK Oldenzaal

Tip je vrienden

facebook twitter