Fietsen in Ootmarsum-Dinkelland

De omgeving van Ootmarsum-Dinkelland is een eldorado voor de fietser en leent zich bij uitstek voor het maken van een heerlijke fietstocht.
Het afwisselende coulisselandschap in Twente, de prachtige natuurgebieden, de authentieke dorpjes en de gastvrije bewoners nodigen u hiervoor van harte uit. Uitgestrekte bossen met kabbelende beekjes en de meanderende Dinkel. Prachtige vergezichten over de beekdalen. Eeuwenoude boerderijen, havezaten en watermolens. Genieten van de rust en de ruimte.

 1. Alte Kanalallee

  43,9 km

  Je fietst door de prachtige grensstreek langs het kanaal die Nederland en Duitsland met elkaar verbindt.

 2. Beleef het mooie Twente

  39,2 km

  Omgeven door de weilanden en bossen van Twente, aan de rand van het kunstenaarsstadje Ootmarsum ligt het 4-sterren superior Relais & Châteaux "Parkhotel de Wiemsel".

 3. De Beentjes van Sint-Hildegard

  97,4 km

  Deze fietsroute voert je langs de plekjes waar opa Jan langskomt in zijn reis in de film 'de Beentjes van Sint-Hildegard'. Het is een van A naar B route, dit betekent dat het eindpunt niet hetzelfde is als het beginpunt. Hou daar rekening mee.

 4. Dinkelpad

  58,5 km

  Er zijn maar weinig rivieren in Nederland die nog zo'n mooi natuurlijk karakter hebben als de Dinkel. Al wandelend kun je genieten van de immense rijkdom aan flora en fauna langs dit prachtige Twentse riviertje.

 5. Dinkelsteinroute

  67,4 km

  De Dinkelstenenroute voert je langs 25 kunstwerken van zandsteen die allen op een verschillende manier kunstzinnig bewerkt zijn. Een mooie route die start vanuit Neuenhaus of Epe en daarbij fiets je telkens langs het prachtige Twentse riviertje de Dinkel.

 6. Fietsroute Almelo Nordhorn

  40,2 km

  Stap in Almelo op de fiets en trap langs het Almelo – Nordhornkanaal richting Nordhorn (ca. 40 km). Onderweg komt u verschillende highlights en leuke bezienswaardigheden tegen. Deze fietsroute is een gezamenlijke ontwikkeling van Almelo Promotie en VVV Nordhorn met ondersteuning van de Euregio.

 7. Fietsroute de Heerlijkheid

  27,1 km

  Fietsroute de Heerlijkheid voert je langs de mooiste plekjes dicht bij de stad en tegelijk midden in het groen. De Heerlijkheid Almelo is de vroegere benaming voor het grafelijke landgoed dat om Almelo heen ligt en reikt tot in het centrum van de stad.

 8. Fietsroute Landgoederen

  44,6 km

  We willen je met deze fietsroute graag kennis laten maken met een aantal prachtige historische gebouwen en landgoederen in de omgeving van Ootmarsum en Denekamp. De route leidt u door het Landgoed Singraven en Het Everloo en langs het sfeervolle Stift bij Weerselo.

 9. Fietsroute Lutterzand

  29,8 km

  Maak tijdens deze fietsroute kennis met een aantal prachtige natuurgebieden in de omgeving van Denekamp. Fietsend over de Vrijdijk volg je het pad waarlangs vroeger patrouillerende grenswachters speurden naar smokkelaars.En dan verder door het mooie Buurserzand en natuurgebied Hakenberg.

 10. Gildehaus Dinkelroute

  42,3 km

  De Gildehaus Dinkelroute was de eerste zogenaamde groene grens route, toen heel bijzonder omdat de grenzen nog niet open waren. In de zomer van 1976 was er een akkoord bereikt tussen de twee landen. Het werd toegestaan om de grens op 2 plaatsen te passeren: in het Lutterzand en bij Aarnink.

 11. Hellehondroute

  33,9 km

  De route van de Hellehond, een spannende ontdekkingstocht. De fietstocht voert door het prachtige landschap van de stuwwal van De Lutte. In dit gebied wordt de sage van de Hellehond verteld, het beest dat sinds mensenheugenis deze buurt onveilig maakt.

 12. Hilligenpad - bezinningsroute

  98,2 km

  Het Hilligenpad - Zwerven door Twente. Een vijfdaagse bezinningsroute voor wie op zoek is naar rust en reflectie of voor als je gewoon lekker wilt genieten van de 'oale' grond; het Twentse landschap. De bijbehorende wandelgids 'Hilligenpad' is helaas uitverkocht, maar met de app ook zonder te lopen

 13. Landgoed-Coulisselandroute

  45,6 km

  Tijdens deze fietstocht fiets je niet alleen door het prachtige coulisselandschap, maar kom je tevens langs een aantal prachtige historische gebouwen en landgoederen in de omgeving van Ootmarsum en Denekamp. Geniet van de mooie natuur en rust van het Twentse platteland.

 14. Lemelerberg MTB-route (zwart)

  13,6 km

  De route op de Lemelerberg heeft een lengte van 13 kilometer. Dit lijkt niet erg lang, maar omdat het een behoorlijk pittige route is kun je er toch voldoende energie kwijt! De route wordt bewegwijzerd met zwarte MTB-bewegwijzering.

 15. Liesje22 in Noordoost Twente

  50,9 km

  Goedemoééérgen! Ik ben Liesje22. Tukker, partime ansichtkaartmodel en 's werelds eerste cowfluencer op ontdekking in het mooie Twente. Nu jullie ook weer (beperkt) naar buiten mogen, kun je op de fiets alle mooie plekjes bezoeken ik ook ben geweest. Met dank aan Vincent Croce voor de foto's.

 16. MTB Route Lageveld

  4,7 km

  De MTB-route Lageveld heeft een lengte van 5 kilometer en is gemarkeerd met houten palen met in het rood het internationale MTB-teken (driehoek met daaronder 2 rondjes). De mountainbikeroute Wierden-Lageveld, gelegen in het bosgebied Het Lageveld is onderdeel van de mountainbikeroute Wierden.

 17. MTB route Markelo

  31,2 km

  MTB route Markelo is een 32 kilometer lange route. De route is geschikt voor iedere mountainbiker. Het is een afwisselende route, met kort bochtenwerk, lange en korte singletracks die worden afgewisseld met (veelal onverharde) paden over glooiend terrein.

 18. MTB route Wierden

  36,8 km

  De MTB-route Wierden is 32 kilometer lang en is gemarkeerd met houten palen
  met in het rood het internationale MTB-teken (driehoek met daaronder 2 rondjes). De mountainbikeroute Wierden bestaat voornamelijk uit singletracks in bosrijke gebieden rondom Wierden.
  Deze route is het hele jaar geopend.

 19. Noordoost-Twenteroute

  194 km

  Fiets heerlijk door een fraai landschap met de kroonjuwelen van Twente: bossen, lanen, landgoederen, akkers, weilanden en moerassen!

 20. Rijssen MTB-route (groen)

  19,9 km

  Deze MTB-route bij Rijssen heeft een lengte van 20 kilometer en leidt door het ongeveer 600 hectare grote natuurgebied De Borkeld, gelegen tussen de A1 en Rijssen.
  De route is gemarkeerd met groene MTB-bewegwijzering.
  www.mtbrouterijssen.nl

 21. Sagenlandroute

  126 km

  Een groot deel van Noordoost-Twente, ook wel Twenteland Sagenland genoemd, is waardevol cultuurlandschap waar oude gebruiken beter bewaard zijn gebleven dan elders. Rij en beleef het platteland over prachtige landelijke wegen en langs dorpjes.

 22. Smokkelroute

  62,4 km

  Wandelen in de voetsporen van smokkelaars: dat doe je in het oosten van Twente. Terwijl je door een landschap met weilanden, woeste gronden, bossen en beken wandelt, kom je langs oude ‘commiezenhutten’, zoals die aan de Vrijdijk. Vanuit deze hutten speurde de ‘commies’ de omgeving af.

 23. Smokkelroute - Fietsen

  36,5 km

  Met deze fietsroute willen we je graag kennis laten maken met een aantal prachtige historische gebouwen en landgoederen in de omgeving van Denekamp. De route leid je tevens langs de Duits-Nederlandse grens over voormalige smokkelpaden.

 24. Springendalroute

  73,7 km

  Deze route neemt je mee naar een aantal historische plekken in de omgeving van Rossum, Vasse en Ootmarsum. En natuurlijk kom je door de prachtige natuur van ‘Het Springendal’ met haar schilderachtige kwelvijvers, watervalletjes en smalle beekjes midden in het bos.

 25. Stift fietsroute

  61,4 km

  Deze route neemt je mee langs een aantal historische plekken in de omgeving van Tubbergen en Weerselo met een eeuwenoude beschermd dorpsgezicht: het Stift. Je fietst langs schilderachtige watermolens en de prachtige natuur in de omgeving van Ootmarsum.

 26. Stuwwalroute

  54,3 km

  Net voor Oldenzaal zie je ‘m plotseling oprijzen uit het landschap. De hoogste stuwwal van Twente. Bijna 82 meter +NAP. Bovenop lagen ooit uitgestrekte heidevelden waar schapen eindeloos konden grazen.

 27. Trambaan

  15,6 km

  De route van de tram Denekamp- Oldenzaal vormt letterlijk een dwarsdoorsnede van het landschap. De tram rijdt al sinds 1942 niet meer, maar als wandelaar volg je nog steeds hetzelfde spoor. De tramhuisjes van Denekamp en Oldenzaal herinneren nog aan de tram. Net als een paar stukjes trambaan.

 28. Twentepad

  92,1 km

  Het noordoosten van Twente leent zich bij uitstek voor een mooie wandeltocht. Het Twentepad toont alle facetten van dit stuk Twente: landgoederen, buitenplaatsen, natuurgebieden, oude boerenland, tekenen van oude culturen en vroegere bedrijvigheid.

 29. Twentse Ervenroute Noordoost

  57,2 km

  Historische boerderijen vertellen een verhaal. De boerderijen waren als bedrijf met woonhuis verpacht, maar hebben nu vaak alleen een woonbestemming. Zij vormen de pareltjes in het oude agrarische cultuurlandschap rondom de buitenhuizen.

 30. Vechtdalroute

  229 km

  De Vechtdalroute neemt je mee door de prachtige natuur van het Vechtdal, de Grafschaft Bentheim en het Münsterland. Al fietsend volg je de loop van de Vecht.

 31. Watermolen route

  50,1 km

  Deze route voert je langs een aantal Twentse watermolens en de prachtige natuur in de omgeving van Ootmarsum, Springendal en het dal van de Mosbeek.