Ootmarsum staat ook wel bekend als hét kunststadje van Oost-Holland. Het pittoreske stadje kent een rijke historie en wordt bezocht door kunstliefhebbers, die hun hart kunnen ophalen in de vele kunstgalerieën en de verschillende musea. Zij nodigen u van harte uit om eens een kijkje te komen nemen van de schilder-, glas- of beeldende kunst. De kunstenaars die in hun ateliers aan het werk zijn, nemen graag de tijd om je het een en ander te vertellen over hun werkwijze en creaties.

Wandelend door de steegjes en smalle straatjes van het authentieke en sprookjesachtige Ootmarsum geniet je van de gezellige sfeer en ontdek je het gevarieerde winkelaanbod. Bijna in elke straat zijn er galerieën of kunstateliers, maar daar tussendoor vind je diverse mooie winkels voor kleding, schoenen, juwelen, woninginrichting, woonaccessoires, geschenken en souvenirs en nog veel meer. Na afloop van een wandeling door het stadje is het lekker uitrusten op een van de gezellige terrassen.

De rijke historie van Ootmarsum ervaar je als je door de kronkelige straatjes loopt, de prachtige gevels en oude gebouwen bewondert, als je een kerk binnengaat of een museum bezoekt.

Stadswandeling We willen je adviseren om aan de hand van een beschreven en rijk geïllustreerde stadswandeling al dat moois te gaan ontdekken. De stadswandeling is ook mogelijk met begeleiding van een gids.

Stadswandeling