Nieuwsbericht

Welkom in Ootmarsum-Dinkelland

Leestijd 3 minuten 5078 x bekeken

In Ootmarsum-Dinkelland is iedereen altijd van harte welkom! Vanwege de corona maatregelen zijn er helaas een aantal zaken die we willen toelichten. Zo is vanaf 15 oktober de horeca weer gesloten, maar zijn de accommodaties om te overnachten wel geopend. Echter de horeca neemt zelf diverse initiatieven om deze moeilijke tijd door te komen. Kijk daarvoor op onze speciale pagina met een link hieronder. Uiteraard vragen we iedereen zich te houden aan de regels en maatregelen omtrent het coronavirus.

Als VVV Ootmarsum-Dinkelland leven we uiteraard mee met onze leden en willen hen daar waar mogelijk ondersteunen. Daarnaast willen we de bezoekers aan onze mooie regio ook laten zien wat er nog wel allemaal kan en dat is te vinden op onze dag-tot-dag-agenda. Natuurlijk blijven we alle ontwikkelingen goed volgen en houden we ons uiteraard aan de maatregelen en adviezen van de overheid.

Maatregelen overheid
Bekijk hier het laatste nieuws en de actuele stand van zaken vanuit de overheid gelden: Klik hier voor de info van de rijksoverheid.
De belangrijkste punten:
- houd 1,5 meter afstand van anderen
- was vaak je handen
- hoest en nies in de binnenkant van je elleboog
- schud geen handen
- blijf thuis bij verkoudsheidsklachten
- Draag een mondkapje in binnenruimtes of waar dat gevraagd wordt
- vermijd drukte

ACCOMMODATIES GEOPEND
Campings, hotels en andere overnachtings accommodaties zijn nog altijd geopend mits ze zich houden aan de maatregelen.
Naar de accommodaties.

HORECA
Helaas is de horeca gesloten. Hopelijk zal er snel verbetering zijn in het aantal coronagevallen en kan de horeca iedereen weer op hun gastvrije wijze ontvangen. Tot die tijd hebben vele horeca-ondernemers diverse initiatieven opgezet. Naast coffee-to-go met in sommige gevallen een heerlijke versnapering erbij, worden er ook heerlijke afhaalmaaltijden of drive-in's georganiseerd. Kijk hiervoor op onze speciale pagina: Initiatieven ondernemers

CULTUUR
Musea, bibliotheken, monumenten met publieksfunctie, theaters, galerieën, etcetera mogen hun deuren ook openen tot maximaal 30 personen. De meeste bezoeken gaan via reserveringen, dus check vooraf de locatie waar je een bezoek aan wilt brengen en of de desbetreffende locatie geopend is.

EVENEMENTEN
Helaas mogen er geen vergunningplichtige evenementen georganiseerd worden. Deze zijn dan ook allemaal geannuleerd of verschoven naar een later tijdstip. Check hiervoor onze dag-tot-dag-agenda

WINKELS, GALERIEËN EN OVERIGE LOCATIES
De winkels zijn geopend en hanteren hun eigen beleid gebaseerd op de coronamaatregelen. Ook zijn de zwembaden in Ootmarsum en Denekamp weer geopend. Check ook hier de toegangsmaatregelen.
Naar de winkels.

AGENDA
Onze dag tot dag agenda houden wij up to date op basis van de informatie die wij van organisaties ontvangen. Laat het ons gerust weten als we hierop iets missen. Dit kan per mail naar info@vvvootmarsum.nl.

BEREIKBAARHEID VVV OOTMARSUM-DINKELLAND
• De VVV infobalie in Ootmarsum is dagelijks geopend van 10.00-17.00 uur
• De VVV infobalie in Denekamp is dagelijks geopend van 10.00-17.00 uur.

MEER INFORMATIE
Houd ook onze social media kanalen in de gaten! Facebook, Instagram, Twitter en LinkedIn.
Mocht je iets missen op onze website, laat het ons weten, dan passen we dat uiteraard zo snel mogelijk aan.

SAMEN STERK De afgelopen weken hebben veel ondernemers van Ootmarsum-Dinkelland hele mooie initiatieven ontwikkeld. Deze hebben we gebundeld op onze pagina Samen staan we Sterk! Ga naar de initiatieven.

Wat vind je van de informatie op deze pagina?

Deel dit artikel met vrienden

Meer verhalen uit Ootmarsum-Dinkelland

 1. Winnaar ontwerpwedstrijd Elephant Parade

  Geschreven door De Media
 2. Doe-tips

  Wat te doen in de winter? 19 winteruitjes met kinderen in Twente

  Geschreven door Yvette
 3. Binnenkijken bij

  Natura Docet Wonderryck Twente kindvriendelijkste museum van Overijssel

 4. Doe-tips

  Een stevige wandeling

  Geschreven door Ivanka

Tip je vrienden

facebook twitter