Nieuwsbericht

Effect Coronavirus voor activiteiten in Ootmarsum-Dinkelland

Leestijd 3 minuten 1059 x bekeken

Het coronavirus heeft Nederland in haar greep. De afgelopen weken heeft de overheid verschillende maatregelen getroffen met betrekking tot deze wereldwijde epidemie. Als VVV zijn wij ook genoodzaakt maatregelen te treffen en adviezen op te volgen. Uiteraard volgen wij die op en geven waar mogelijk informatie over de effecten van het coronavirus voor activiteiten in onze regio Ootmarsum-Dinkelland.

Maatregelen overheid
De belangrijkste regel die we moeten opvolgen is houd minimaal 1,5 meter afstand van elkaar en vermijd sociale activiteiten en groepen mensen. Dit heeft ook gevolgen voor de vele activiteiten die er jaarlijks in onze mooie regio worden georganiseerd. De overheid heeft aangegeven dat tot 1 juni alle bijeenkomsten worden verboden! Dat betekent dus geen evenementen, geen voorstellingen of andere activiteiten, ongeacht het aantal personen.

Winkels en het openbaar vervoer worden verplicht om maatregelen te nemen om ervoor te zorgen dat mensen afstand houden, bijvoorbeeld via een deurbeleid. Campings en vakantieparken zijn gesloten en daarnaast geldt dat alle scholen, restaurants en café's sowieso tot nader order tot 28 april gesloten zijn.

De door de overheid genomen besluiten omtrent het coronavirus, raken ons allemaal. De ontwikkelingen volgen elkaar snel op en we zien de eerste gevolgen hiervan binnen de branche. Het is een onzekere periode, waarvan we nu nog niet kunnen overzien wat de impact zal zijn. Samen staan we Sterk!

Maatregelen RIVM
De maatregelen van het RIVM zullen een grote impact hebben op de evenementen en het aantal bezoekers. Wij delen dan ook onze zorgen over de effecten op de sector en slaan de handen ineen met ondernemers, overheden en andere stakeholders om deze impact te minimaliseren. Wij vertrouwen erop dat we samen de schouders eronder kunnen zetten en we gaan er alles aan doen om een snel herstel te bevorderen.

Uiteraard houden wij de verdere ontwikkelingen nauw in de gaten en volgen de de maatregelen van de rijksoverheid en de adviezen van het RIVM. Voor onze organisatie betekent dat het volgende:

 • De infobalie in zowel Ootmarsum als Denekamp is tot 28 april gesloten.
 • Wij werken zoveel mogelijk vanuit huis en zijn via e-mail te bereiken op en Mailtjes worden binnen 24 uur beantwoord.
 • Andere fysieke afspraken zullen waar mogelijk uitgesteld worden, maar daarover zal individueel contact over worden opgenomen.

We hopen dat we met de sector deze crisis gauw te boven zijn en weer veel gasten mogen verwelkomen in onze mooie regio Ootmarsum-Dinkelland.

Team VVV Ootmarsum-Dinkelland

Veelal alle publieke locaties als musea, kerken, theaters en horeca zijn gesloten tot sowieso 28 april. Bijeenkomsten, activiteiten, evenementen etcetera zullen veelal worden geannuleerd of verschoven. Onze dag tot dag agenda houden wij up to date op basis van de informatie die wij van organisaties ontvangen. Laat het ons gerust weten als we hierop iets missen. Dit kan per mail naar

MarketingOost helpdesk ondernemers
MarketingOost lanceert een speciale website waarop Rijks- en regionaal (veiligheids-) beleid wordt gebundeld. Ook bemant de organisatie een helpdesk voor ondernemers. Zij krijgen snel antwoord op hun (hulp)vragen dankzij de nauwe samenwerking tussen provincie, gemeenten en MarketingOost. De Taskforce bespreekt tevens op welke wijze er op korte termijn zo veel mogelijk eenheid in beleid kan worden gerealiseerd.

Belangrijke websites voor ondernemers
Tevens hebben wijzelf ook een aantal belangrijke websites op een rijtje gezet:

-> Cijfers Koninklijke Horeca Nederland (KNH)
-> Kamer van Koophandel Corona-loket
-> Verruim BMKB-regeling ministerie EZ

De Gemeente Dinkelland heeft ook een pagina ingericht voor zowel bewoners als ondernemers.

Daarnaast hebben diverse ondernemers een werktijdverkorting aangevraagd of overwegen deze.

Houd vooral ook het RIVM in de gaten met de actuele informatie over het coronavirus.

omschrijving
omschrijving
Het coronavirus heeft ook grote gevolgen voor onze (toeristische) ondernemers. De gemeente Dinkelland heeft belangrijke info op een rijtje gezet [LEES HIER INFO VOOR ONDERNEMERS EN ZZPERS]

Wat vind je van de informatie op deze pagina?

Deel dit artikel met vrienden

Meer verhalen uit Ootmarsum-Dinkelland

 1. Samen Sterk

  Samen staan we sterk

 2. Nieuwsbericht

  Opvang bij Coronavirus speciaal hotel arrangement

 3. Doe-tips

  6 thuisblijftips om Twente thuis naar je woonkamer te halen.

 4. Doe-tips

  Spelletjestijd! Tijd voor Twentse spelletjes met het hele gezin

Tip je vrienden

facebook twitter