1. Musea in Ootmarsum en Denekamp

  Het hele jaar door kun je cultuur snuiven in de diverse musea in Ootmarsum en Denekamp. Wil je op ontdekkingsreis of genieten van kunst of wellicht lekker rondrennen? Ootmarsum-Dinkelland heeft erg leuke musea waar altijd iets te beleven is en waarna je bij vertrek weer heel veel wijzer bent geworden! Ontdek de bijzondere tentoonstellingen, de interessante rondleidingen of neem deel aan de verschillende workshops.

 2. Natura Docet Wonderryck Twente

  Verwondering over al het mooie dat de natuur te bieden heeft is de boodschap van Natura Docet Wonderryck Twente. Maar, soms kom je ook even met beide voeten op de grond

 3. Openluchtmuseum Ootmarsum

  Een levend museum, direct aan de rand van het centrum gelegen. Een groot aantal authentieke streekgebonden gebouwen brengt de tijd van toen tot leven.

 4. Museum Huize Keizer

  In Denekamp staat vlakbij de St. Nicolaaskerk de karakteristieke voormalige winkel van, zoals het in de volksmond heet, de ‘dames Keizer’.

 5. Onderwijsmuseum Educatorium

  Weer naar School. In een historische vakwerkgebouw uit de 17e eeuw aan de Keerweer is het Schoolmuseum Ootmarsum gevestigd. In meerdere vertrekken is het onderwijs van vroeger tot nu te zien.

 6. Cosmos Sterrenwacht

  Ontdekcentrum voor Weer-en Sterrenkunde, Natuur – en Techniek-Educatie
  Cosmos is van oorsprong een sterrenwacht met een filmzaal voor maximaal zo’n 70 bezoekers.

 7. Hennie Kuiper Wielermuseum

  Wie van wielrennen houdt, moet echt een bezoekje brengen aan Erve Kuiper. Hier is namelijk het geboortehuis van oud-profwielrenner Hennie Kuiper te vinden.

 8. Museum Ton Schulten

  Sinds jaren is Ton Schulten werkzaam als schilder.
  Als ontdekker van het kleurrijke mozaïeklandschap is zijn werk gebaseerd op het aloude Twentse Coulisselandschap met zijn glooiende essen, zijn karakteristieke houtwallen en solitaire bomen.

 9. Drostenhuis

  In de schaduw van de grote kerk in Ootmarsum is het Drostenhuis te vinden. Het is een historisch rustpunt in een ontdekkingsreis naar het verleden.

Special

Bloggers over Ootmarsum-Dinkelland

Ontdek onze mooie regio

 1. Doe-tips

  Musea in Ootmarsum en Denekamp

 2. Artikel

  Magazine Buitenleven publiceert wandeling Springendal

  Geschreven door Ivanka
 3. Ootmarsum

  Januari is niet saai!

  Geschreven door Ivanka
 4. Ootmarsum

  Beleef Kunst, Cultuur & Natuur

  Geschreven door Liane

Tip je vrienden

facebook twitter