1. Doe-tips

  Musea in Ootmarsum en Denekamp

  Het hele jaar door kun je cultuur snuiven in de diverse musea in Ootmarsum en Denekamp. Wil je op ontdekkingsreis of genieten van kunst of wellicht lekker rondrennen? Ootmarsum-Dinkelland heeft erg leuke musea waar altijd iets te beleven is en waarna je bij vertrek weer heel veel wijzer bent geworden! Ontdek de bijzondere tentoonstellingen, de interessante rondleidingen of neem deel aan de verschillende workshops.

 2. Natura Docet Wonderryck Twente

  Natura Docet Wonderryck Twente opent op maandag 1 juni om 12.00 uur weer haar deuren! Verwondering over al het mooie dat de natuur te bieden heeft is de boodschap van Natura Docet Wonderryck Twente. Maar, soms kom je ook even met beide voeten op de grond

 3. Openluchtmuseum Ootmarsum

  Een levend museum, direct aan de rand van het centrum gelegen. Een groot aantal authentieke streekgebonden gebouwen brengt de tijd van toen tot leven.

 4. Museum Huize Keizer

  In Denekamp staat vlakbij de St. Nicolaaskerk de karakteristieke voormalige winkel van, zoals het in de volksmond heet, de ‘dames Keizer’.

 5. Onderwijsmuseum Educatorium

  * IVM CORONA GESLOTEN * Weer naar School. In een historische vakwerkgebouw uit de 17e eeuw aan de Keerweer is het Schoolmuseum Ootmarsum gevestigd. In meerdere vertrekken is het onderwijs van vroeger tot nu te zien.

 6. Cosmos Sterrenwacht

  Ontdek de sterrenhemel bij de donkerste sterrenwacht van Nederland, voor jong en oud een onvergetelijke ervaring.
  Bij geen enkele sterrenwacht in Nederland is het zo donker als in Lattrop! Cosmos is ook één van de grootste sterrenwachten van Nederland en bestaat al meer dan 60 jaar.

 7. Hennie Kuiper Wielermuseum

  Wie van wielrennen houdt, moet echt een bezoek brengen aan het Hennie Kuiper Wielermuseum.

 8. Museum Ton Schulten

  Sinds jaren is Ton Schulten werkzaam als schilder.
  Als ontdekker van het kleurrijke mozaïeklandschap is zijn werk gebaseerd op het aloude Twentse Coulisselandschap met zijn glooiende essen, zijn karakteristieke houtwallen en solitaire bomen.

 9. Drostenhuis

  *Gesloten tot einde van het jaar 2020 ivm Corona* In de schaduw van de grote kerk in Ootmarsum is het Drostenhuis te vinden. Het is een historisch rustpunt in een ontdekkingsreis naar het verleden.

Deel dit artikel met vrienden

Wat vind je van de informatie op deze pagina?

Meer verhalen uit Ootmarsum-Dinkelland

 1. Culinair

  Exclusieve chocolade die je geproefd móet hebben!

  Geschreven door Ivanka
 2. Doe-tips

  Een stevige (winterse) wandeling

  Geschreven door Ivanka
 3. Minuutje Manuel

  Andre Manuel: "In de winter eten we alle dagen moos."

  Geschreven door Andre
 4. Nieuwsbericht

  Winnaar ontwerpwedstrijd Elephant Parade

  Geschreven door De Media

Tip je vrienden

facebook twitter