1. Doe-tips

    Musea in Ootmarsum en Denekamp

    Het hele jaar door kun je cultuur snuiven in de diverse musea in Ootmarsum en Denekamp. Wil je op ontdekkingsreis of genieten van kunst of gewoon lekker rondrennen? Ootmarsum-Dinkelland heeft leuke musea waar altijd iets te beleven is en waarna je bij vertrek weer veel wijzer bent geworden! Ontdek de bijzondere tentoonstellingen, de interessante rondleidingen of neem deel aan de verschillende workshops.

    Scroll naar beneden om de 8 leukste musea van Ootmarsum-Dinkelland te bekijken.

  2. Museum Natura Docet

    Museum Natura Docet is het oudste natuurhistorische museum van Nederland en is voor jong en oud een belevenis. Verwonder je over de enorme collectie bijzondere dieren en fossielen in de wonderkamers van het museum. Bouw je eigen digitale bos in Funky Forest en geniet van de mooie landschapstuin.

  3. Openluchtmuseum Ootmarsum

    Een levend museum, direct aan de rand van het centrum gelegen. Een groot aantal authentieke streekgebonden gebouwen brengt de tijd van toen tot leven.

  4. Museum Huize Keizer

    In Denekamp staat vlakbij de St. Nicolaaskerk de karakteristieke voormalige winkel van, zoals het in de volksmond heet, de ‘dames Keizer’. Het museum is geopend van woensdag t/m vrijdag van 13.30 tot 16.30 uur
    en iedere 1e en 3e zondag van de maand. De toegang is gratis.

  5. Schoolmuseum Educatorium

    Weer naar School. In een historische vakwerkgebouw uit de 17e eeuw aan de Keerweer is het Schoolmuseum Ootmarsum gevestigd. In meerdere vertrekken is het onderwijs van vroeger tot nu te zien.

  6. Cosmos Sterrenwacht Twente

    Ontdek de sterrenhemel bij de donkerste sterrenwacht van Nederland, voor jong en oud een onvergetelijke ervaring.
    Bij geen enkele sterrenwacht in Nederland is het zo donker als in Lattrop! Cosmos is ook één van de grootste sterrenwachten van Nederland en bestaat al meer dan 60 jaar.

  7. Hennie Kuiper Wielermuseum

    Voor wie van wielrennen houdt, is het Hennie Kuiper Wielermuseum een echte must-visit. Dit museum laat een groot deel zien van zijn roemrijke wielercarriere en is gevestigd op de geboortegrond van Hennie (Erve Kuiper).

  8. Museum Ton Schulten

    Sinds jaren is Ton Schulten werkzaam als schilder.
    Als ontdekker van het kleurrijke mozaïeklandschap is zijn werk gebaseerd op het aloude Twentse Coulisselandschap met zijn glooiende essen, zijn karakteristieke houtwallen en solitaire bomen.

  9. Drostenhuis

    In de schaduw van de grote kerk in Ootmarsum is het Drostenhuis te vinden. Het is een historisch rustpunt in een ontdekkingsreis naar het verleden.

Deel dit artikel met vrienden

Wat vind je van de informatie op deze pagina?

Meer verhalen uit Ootmarsum-Dinkelland

  1. Doe-tips

    10 x Doe tips voor een onvergetelijke Meivakantie

    Geschreven door Denise
  2. Doe-tips

    10 x Heerlijk terras mét buitenspeeltuin

    Geschreven door Liane
  3. Denekamp

    Als een stoomtram door Twente

  4. Accommodaties

    Boek nu een van onze luxe 5 sterren campings!

    Geschreven door Liane

Tip je vrienden

facebook twitter