Ootmarsum

Januari is niet saai!

Leestijd 3 minuten 949 x bekeken
Geschreven door

Ivanka

Wie dacht dat het in Ootmarsum-Dinkelland in de maanden januari en februari saai is, heeft het helemaal mis! Niets is minder waar! Ook in deze periode ‘bruist’ het hier van tal van activiteiten. Van sterrenkijken, kunst tot carnaval. Er is vertier voor iedereen. We nemen je graag even mee langs een aantal activiteiten en mogelijke uitstapjes voor de eerste maanden in het nieuwe jaar.

Kunst & exposities

Uit welke richting je ook komt of waar je ook naar op weg bent. Het prachtige essenlandschap in de regio Ootmarsum/Dinkelland is wonderschoon. Velen zeggen schilderachtig. En laat dat dan ook een inspiratiebron zijn voor de vele kunstenaars die zich gevestigd hebben in het pittoreske stadje Ootmarsum. Talloze kunstenaars leven, werken en exposeren hier. Breng een bezoekje aan de vele galerieën, ateliers en zelfs heuse kunstmuseums. Het is de moeite waard!

Musea & Workshops

Al eens gezien hoe een glazen vaas met vakkundig handwerk wordt gemaakt? Neem dan deel aan een enthousiaste presentatie glasblazen. Op geheel eigen wijze verteld Mark van Hotmarks veel over zijn bijzondere vak. Maar ook de musea in Ootmarsum/Dinkelland laten heel uiteenlopende activiteiten zien. Wil je op ontdekkingsreis of genieten van kunst of wellicht lekker rondrennen? Ootmarsum-Dinkelland heeft een tiental musea waar altijd iets te beleven is en waarna je bij vertrek weer heel veel wijzer bent geworden!

Hotmarks
Hotmarks

Muziek & Literair

Het is de toon die de muziek maakt! En dat geldt helemaal voor het rijke en gevarieerde aanbod van muzikale omlijstingen, optredens en concerten die jaarlijks binnen Ootmarsum-Dinkelland georganiseerd worden. Met een nieuwjaarsconcert en de bekende Stiftconcerten wordt er ook dit jaar weer een mooie start gemaakt met de muzikale agenda 2020. En wil je je culturele kennis eens een keer op een compleet andere wijze uitbreiden of verrassen? Ga dan naar Lutterzand Literair. Duik onder in de verhalen van bekende auteurs en ervaar wat literatuur, cultuur, natuur en erfgoed met je doet. Op zaterdag 25 en zondag 26 januari is de tweede editie van dit unieke festival dat omlijst wordt door muziek, verhalenvertellers, locatietheater en poëzie. Een literatuurfestival dat beslist anders is dan anders.

Filmhuizen

Dan heb ik nu misschien wel een nieuwtje voor je, want wist je bijvoorbeeld dat Dinkelland drie filmhuizen rijk is! En het aanbod van films is op z’n minst gezegd gevarieerd. Van documentaires tot jeugdfilms, actiefilms en romantische komedies. Elk filmhuis kent haar eigen programma. De filmhuizen zijn onderdeel van een Kulturhus. Kijk voor het aanbod op onze website of op hun eigen website of Facebookpagina.

Filmhuizen Kulturhus
Filmhuizen Kulturhus

Carnaval

De grootste Twentse Carnavalsoptocht mag dan wel op zondag 23 februari in Oldenzaal zijn. Maar onderschat de carnavalsoptochten in Denekamp en Ootmarsum niet! Deze worden op zaterdag 22 februari gehouden. Beide kernen staan die dag volledig in het teken van veel kleur en zottigheid! Ook in de andere dorpen binnen Dinkelland is carnaval vieren een traditie dat je zeker één keer in je leven moet hebben meegemaakt. Uitgedost in kleurrijke pakken, de meest fantastische praalwagens en natuurlijk heel veel plezier doen smaken naar meer. Check hier de data en tijden van de carnavalsoptochten in Ootmarsum-Dinkelland.

Je ziet het. Er is genoeg te doen om te ondernemen als je een bezoekje aan onze regio brengt. Heel graag tot ziens!

Bekijk de UIT-agenda januari - februari 2020

Wat vind je van de informatie op deze pagina?

Deel dit artikel met vrienden

Ivanka

Meer verhalen uit Ootmarsum-Dinkelland

 1. Doe-tips

  Zomervakantie! Tijd voor elkaar met de leukste familie-uitjes in Twente

  Geschreven door Yvette
 2. Accommodaties

  Zoek je rust, natuur en ruimte ...

 3. Zien & Doen

  Coronaproof op pad met een bakfiets van Actief Twente

  Geschreven door Elke
 4. Doe-tips

  Moeder-dochter uitjes in Twente; een paar leuke ideeën

  Geschreven door Maryke

Tip je vrienden

facebook twitter