Ootmarsum

Heerlijke High Tea, de lekkerste adresjes

Leestijd 2 minuten 2159 x bekeken
Geschreven door

Liane

De blaadjes aan de bomen kleuren goudgeel...de buitentemperatuur zakt steeds een graadje meer richting het vriespunt...brrrr, koud? welnee, het najaar is de perfecte periode om lekker warm binnen bij de kachel te genieten van een heerlijke High Tea. In Ootmarsum-Dinkelland kun je terecht op een aantal mooie plekjes...we hebben er alvast een paar voor je op een rijtje gezet.

Restaurant de Watermolen

Restaurant de Watermolen ligt middenin op het prachtige Landgoed Singraven. Hier kun je genieten van een High Tea van verrassende Twentse producten! De Twentse high tea bestaat uit originele en huisgemaakte gerechtjes, o.a. muffin met boerenjongens, scones met jam van 't Nije Eskes, lolly van kruidkoek gedipt in sagenlikeur en chocolade....en nog veel meer!

Twentse High Tea
Twentse High Tea

Engels'Tuin

Nog zo'n mooi plekje is Engels' Tuin in Ootmarsum. Een historisch theehuis dat in 1830 werd gebouwd en ook al zolang in gebruik is. Het laatst door Juffrouw Engels. Vandaar de naam Engels’ tuin. Naast een uitgebreide High tea kun je hier ook terecht voor een kleine lunch of een Engels’ Jufferke: een glas Cava met een verrassend plateau van kleine hapjes. Iets zoets, iets hartigs en veel heerlijks.

Engels'Tuin
Engels'Tuin

Theehuis Dennenoord

Dennenoord
Dennenoord
Op een van de mooiste locaties in Twente, tussen Vasse en Ootmarsum, ligt Theehuis Dennenoord. Het Theehuis is een origineel houten pandje uit 1921 waar nostalgie de moderne tijd ontmoet. De High Tea bestaat o.a. uit scones, clotted cream & jam, theebrood, gebak, sandwiches, hartige hapjes en een voorgerecht Inclusief onbeperkt thee.

Restaurant de Stiftsschuur

Op het romantische Stift in Weerselo kun je bij restaurant de Stiftsschuur genieten van een heerlijke High tea, te beginnen met een huisgemaakte soep en pasteitje met een ragout. Daarna volgt een rijk assortiment van zoete en hartige hapjes zoals cupcakes, scones, brownies, koekjes, sandwiches met vis, vlees en vegetarisch beleg, wraps, lemon cream, slagroom en marmelade, alles uit eigen keuken. Hierbij wordt onbeperkt koffie en thee geserveerd.

Stiftsschuur
Stiftsschuur

Theeschenkerij Mössems

Wederom een uniek plekje, Mössems is gevestigd in een oude graanschuur. Nu herbergt ze een authentieke theeschenkerij. Deze staat bekend om haar diverse theesoorten van verse kruiden. De high tea bij Mössems kent een verrassende variatie waarbij prijs en kwaliteit in een goede verhouding staat. Er is volop gelegenheid binnen ontspannen te genieten van een heerlijke kop thee of koffie met lekkers. Op afspraak verzorgen ze een uitgebreide High Tea of Afternoon Tea met hartige en zoete lekkernijen.

Mössems
Mössems

Maar natuurlijk kun je nog op veel meer plekken genieten van een heerlijke High Tea, kijk hier voor alle adressen

Wat vind je van de informatie op deze pagina?

Deel dit artikel met vrienden

Liane

Meer verhalen uit Ootmarsum-Dinkelland

 1. Samen Sterk

  Samen sterk voor de horeca

  Geschreven door Ivanka
 2. Twente tales

  De Non van Singraven: sommingen horen haar nog steeds in dit kasteel.

  Geschreven door Vincent
 3. Zien & Doen

  Op de fiets olifanten in Twente spotten

  Geschreven door Els
 4. Doe-tips

  Wat te doen in de herfst? 10 uitjes met kinderen in Twente

  Geschreven door Yvette

Tip je vrienden

facebook twitter