1. 0/6
  '

  Doe-tips

  Een stevige (winterse) wandeling

  Wind, kou, kaal, donker? Allemaal redenen om juist wel naar buiten te gaan. Sjaal om, wandelschoenen aan en het bos in. Ook in de winter heb je prachtige dagen om lekker naar buiten te gaan. En laten we eerlijk zijn, buiten is toch heerlijk! Ook al is het waterig koud of grijsbewolkt. Je krijgt er een goed en voldaan gevoel van. Helemaal nu we vanwege Corona al zoveel thuis moeten zitten. Dus trek die wandelschoenen aan en ga er lekker op uit. In onze regio heb je heel veel mooie plekjes waar het nog heerlijk rustig is en waar je, als je een beetje vroeg op pad gaat zelfs reeën kunt spotten of hazen zien springen door het veld. Kortom ... veel wandelplezier!

 2. 6/6

  6.

  Winterwandeling 5 km

  Een mooie wandeling door de Engels' Tuin en langs de Kuiperberg.

 3. 5/6

  5.

  Winterwandeling 10 km

  Een mooie wandeling die je de bijzondere paadjes van het Springendal en de weidse uitzichten van de Binnen Es laat zien.

 4. 4/6

  4.

  Wandelroute Singraven 6 km

  Wandelen op het landgoed Singraven

 5. 3/6

  3.

  Singravenwandeling 13 km

  Een stevige wandeling van ruim 13 kilometer. Je loopt over het mooie landgoed Singraven, schuivenhuisje, langs de Dinkel richting Beuningen, via de Mauritsbrug weer terug richting Denekamp.

 6. 2/6

  2.

  de Trambaanroute

  De route van de tram Denekamp- Oldenzaal vormt letterlijk een dwarsdoorsnede van het landschap. De tram rijdt al sinds 1942 niet meer, maar de wandelaars volgen nog steeds hetzelfde spoor. Dwars door het gevarieerde en glooiende Twentse landschap. Soms negen meter diep, dan weer drie meter boven het terrein. De tramhuisjes van Denekamp en Oldenzaal herinneren nog aan de tram. Net als een paar stukjes trambaan op het pad.

 7. 1/6

  1.

  Kuiperberg wandelroute 5 km

  Vanuit het stadje Ootmarsum wandel je een korte route van ca. 5 kilometer richting de Kuiperberg. Deze berg is onderdeel van de stuwwal die zich uitstrekt van Ootmarsum tot Uelsen en is 71 meter hoog.

Meer verhalen uit Ootmarsum-Dinkelland

 1. Factcheck

  Zijn Tukkers echt trots op hun streektaal? Bekende Twentenaren reageren.

 2. Culinair

  De lekkerste ijsjes in Ootmarsum-Dinkelland

  Geschreven door Liane
 3. Doe-tips

  11 x Heerlijk terras mét buitenspeeltuin

  Geschreven door Liane
 4. Culinair

  Proef onze streekproducten, de basis van het slow food principe

Tip je vrienden

facebook twitter