Maudgeniet.nl en andere bloggers aan het woord!

Daphne geniet bij Landhuis de Spreng

verstopt in de bossen

Wat gaat de zomer snel! Begin jullie ging ik samen met mijn gezin en mijn ouders een lang weekend naar Twente en dan eigenlijk naar de gemeente Dinkelland Ootmarsum om te genieten van een lang weekendje weg bij Landhuis de Spreng en om de regio te ontdekken. Wij kwamen er al snel achter dat je eigen voor een vakantie of weekend weg niet altijd ver moet reizen. Ook dichtbij kun je er even helemaal uit zijn in.....LEES VERDER

Ivonne gaat de natuur in!

Overnachten bij Hoeve Springendal: één van de allermooiste plekjes in Twente

Lees het verhaal van Ivonne die zou gaan kanoën met een kano van Actief Twente, maar deze tocht 'viel in het water' vanwege het slechte weer!

Ivonne heeft een bezoek gebracht aan het Landgoed Singraven; een prima alternatief voor deze dag #slechtweervoorziening.

Er is een prachtige fietsroute (Springendalroute)gefietst met fietsen van Heisterkamp uit Ootmarsum. Richting Restaurant de Stiftsschuur in Weerselo voor een High Tea, een overheerlijk diner bij het Twents Gastenhoes in Ootmarsum....wat wil je nog meer: https://www.myfootprints.nl/

Juf Maike ontdekt Erfgoed Bossem

en doet verslag vanaf de Sterrenkubus!

Juf Maike, regelmatig te zien op TV (het journaal) en vertelt daar over haar leven is bij Erfgoed Bossem. Volg haar ook! En leef mee met haar belevenissen in Lattrop.

Het bezoekje aan de Cosmos Sterrenwacht http://www.cosmossterrenwacht.nl/.....op 200 metr vanaf Bossem.

Theeschenkerij, Pluktuin en B&B Mössems en Theehuis Dennenoord in Vasse stonden ook nog op het 'to-do-lijstje'!

Healthy Kelly geniet van eerlijke en heerlijke producten

en overnacht bij het Huis tussen Kerk en Klooster

Hou je van eerlijke en pure producten? Dan is het bezoeken van De Winkel tussen Kerk en Klooster in Ootmarsum zeker een aanrader.

Lekker eten in Ootmarsum? http://healthy-kelly.nl/lekker-eten-ootmarsum/

‘T Pläske
Voor het diner op de eerste avond zijn we bij restaurant ‘T Pläske geweest. ‘T Pläske bestaat al sinds begin jaren 80 maar 1,5 jaar geleden is de huidige eigenaar erin gekomen. Ze zitten op een prachtige locatie, zijn goed toegankelijk en de prijs is betaalbaar. Bovendien stond hun terras op de terras top 100 van Nederland op plek 69. Best knap als je bedenkt dat er in Nederland toch wel heeeellll veel terrassen zijn.

Van der Maas We gingen ontbijten bij van der Maas, dit is een hotel / restaurant. Het ontbijt bestond uit diverse broodsoorten, broodjes, eieren, yoghurt / kwark, fruit en diverse beleg. Voor ieder wat wils en ook als je gezond eet heb je keuze genoeg.

De Gouden Kruimel Het laatste tentje wat ik graag wil uitlichten, en die mijn hart heeft gestolen, is de Gouden Kruimel. Ik hou enorm van de inrichting en het servies wat ze gebruiken. En daarnaast is het een winkel vol met lekkernijen: taart, chocolade, koekjes, bonbons etc. iets waar ik enorm gek op ben

Erve Kuiper in Denekamp - Bologna de Gelato World Tour 2017

maakt het lekkerste ijs van Europa!

Erve Kuiper Aan het Almelo-Nordhorn kanaal vind je midden in het groen een prachtige boerderij: Erve Kuiper. Op deze boerderij is van alles te beleven. Krijg een rondleiding over de boerderij waar je van alles leert over de koeien of breng een bezoekje aan het geboortehuis van oud-wielrenner Hennie Kuiper. Maar daarnaast is er ook een leuke speeltuin én kun je optimaal genieten van heerlijke ijsjes van De IJskuip.

Blogger Hanneke combineert Kunst met culinea in Ootmarsum

en overnacht in de Postelhoek!

Blogger Hanneke is gek op goede recepten en probeert zelf regelmatig de mooiste recepten te creëren. Ze combineert Kunst met culinea in Ootmarsum. Bezoekt de Twente asperge jenever bij stokerij Sculte in Ootmarsum en nog veel meer....!

Blogger Maarten met z'n gezin op pad: Vakantiepark de Witte Berg in Ootmarsum

....het testen van de nieuwe Villatent.....

Chantal maakte vanmiddag een filmpje bij aankomst. Een kleine rondleiding door de Villatent van camping De Witte Berg in Ootmarsum. We werden uitgenodigd om de Villatent van camping De Witte Berg uit te proberen. Dit in samenwerking met VVV Ootmarsum Dinkelland en Mamaliefde.nl.....KLIK OP DE FOTO om het FILMPJE te bekijken!

Touren door Twente met een toffe oldtimer!

van Nostalgisch rijden

Chris IJland van Nostalgisch rijden heeft de leukste oldtimers om een dagje mee op pad te gaan! Ook zin ook een keertje te huren? Om 10.00 uur haalden we onze oldtimer op bij Nostalgischrijden.nl. We konden van te voren al kiezen uit verschillende prachtige oldtimers, maar kozen uiteindelijk voor de knalgele Volkswagen Kever. Deze paste precies bij het heerlijke weer dat we hadden, wat een geluk!

Blogger Daphne van Foodinista op pad in Ootmarsum-Dinkelland

Nagenieten van een regenachtig maar zo'n heerlijk weekend VVV Ootmarsum-Dinkelland in vakantiehuis de Spreng midden op het Springendal, waar we Twente echt hebben beleefd. En nog vaker gaan terugkomen? Ik denk het wel! IJsjes en en spelen bij De Ijskuip en borrelen bij Molen van Bels. Wij kwamen er van bij. Volop genieten! MEER LEZEN? KLIK OP DE AFBEELDING...

Boer'n theeleut'n bij Landgoed Kaamps

...het echte boerenleven....

Ondertussen is het geen geheim meer. Ik ben gek op lekker eten én op thee. In Twente zijn er zoveel leuke plekjes te vinden waar je kunt genieten van een heerlijke High Tea. Een van die plekjes is Landgoed Kaamps in Deurningen. Zij maken de High Tea net iets specialer, want hier kun je op en top genieten van het echte boerenleven! MEER LEZEN over het nieuwe avontuur van MAUD? KLIK OP DE AFBEELDING...

Wellnessboerderij ’t Bellinckhofje in Weerselo

Een complete wellnessbeleving

Wellicht heb je het al gezien op mijn Facebook-pagina, maar de laatste tijd heb ik weer ontzettend veel leuke plekjes in Twente ontdekt! Een van die plekjes is Wellnessboerderij ’t Bellinckhofje in Weerselo.

Nieuwsgierig geworden? KLIK OP DE AFBEELDING om meer te lezen over de Wellnessboerderij't Bellinckhofje

Maud geniet bij de Spa-Welness

van Parkhotel de Wiemsel in Ootmarsum

In juni 2017 heeft Maud een bezoekje gebracht aan de Spa-Wellness van Parkhotel de Wiemsel.

Parkhotel De Wiemsel is al vele jaren een begrip in de regio Twente. Mijn vader heeft hier vroeger zelfs nog gewerkt, om alle fijne kneepjes van de horeca te leren. Afgelopen week was ik ook bij De Wiemsel, maar niet om het hotel te testen. Ik werd uitgenodigd door Laura om hier te genieten van een uitgebreide gezichtsbehandeling in de Spa & Wellness ................KLIK OP DE AFBEELDING om te lezen over het bezoekje van Maud bij Spa-Welness de Wiemsel

Maud geniet bij Erve Scholten in Hezingen (Ootmarsum)

3 vakantiewoningen bij de boer!

Onlangs ging ik wederom op pad in mijn eigen regio, samen met mijn vriendinnetje en onze (peuter-)dochtertjes. We gingen naar Hezingen, een kleine buurtschap dichtbij Vasse en Ootmarsum. We verbleven hier van donderdag op vrijdag.......KLIK OP DE AFBEELDING EN LEES MEER!

Met de scooter van Actief Twente door Twente

Check het leuke filmpje!

Als trotse Tukker mag ik best wel zeggen dat Twente prachtig is. Ik vind het heerlijk om de leukste dorpjes (opnieuw) te ontdekken en te genieten van de mooie natuur. En dus reden vriendjelief en ik weer eens op een scooter door Twente. Zo leuk!................KLIK OP DE AFBEELDING EN LEES MEER!

Hotspot Theehuis Dennenoord

‘TEA IS ALWAYS A GOOD IDEA’

Je hebt het vast al door.. Ik ben gek op lekker (uit) eten en drinken en toevallig ben ik ook een behoorlijke theemuts. Thee kan ik de hele dag wel door drinken en hoe kun je deze twee dingen nou het allerbeste combineren? Juist ja, door te genieten van een High Tea!.....KLIK OP DE AFBEELDING om te lezen over het bezoekje van Maud aan Theehuis Dennenoord in Vasse.........

Hotspot: Boerderij Spa Nutter

Relaxen op de boerderij

Van de buitenkant lijkt het ‘maar’ één van de vele boerderijen in Nutter. Maar wanneer je de bordjes ‘Boerderijspa’ volgt en de deur binnengaat, kom je in een soort wellness-walhalla terecht. Een prachtige spa met een boers tintje. Ik besloot om mezelf eens een dagje in de watten te leggen. En waar kan dat beter dan op een boerderij? (Ik ben gék op het ‘boerse leven’!)......................KLIK OP DE AFBEELDING om te lezen over het bezoekje van Maud bij de Boerderij Spa in Nutter.....