Adventsconcert Stiftskerk

prijs
gratis
locatie
Het Stift, Weerselo

Sopraan Evelyn Ziegler en pianist Iassen Raykov nemen u mee op een muzikale reis door de eeuwen heen en hopen dat u soms meezingt.

Zondag 3 december om 15.30 uur vindt in de Stiftskerk in Weerselo een Liedrecital plaats met als thema ‘Advent’ en ‘Kerst’. De Duitse sopraan Evelyn Ziegler zal, op de vleugel begeleid door Iassen Raykov, ons meenemen door het repertoire van liederen door de eeuwen heen. Dus zowel de klassieken – Mozart, Bach, Händel, Schubert, Brahms – als de latere en eigentijdse componisten komen aan bod.

Ook zal het publiek uitgenodigd worden een enkel lied mee te zingen. Het belooft een bijzondere middag te worden op deze eerste Adventszondag. De toegang tot het concert is gratis; bij het verlaten van de kerk wordt u gevraagd om een vrijwillige bijdrage. Na afloop is er in de Stiftsschool achter de kerk gelegenheid nog iets te drinken en de uitvoerenden persoonlijk te ontmoeten.

Evelyn Ziegler en Iassen Raykov leerden elkaar kennen in 2011 op het conservatorium in Enschede. Sindsdien musiceren zij regelmatig samen. In 2015 besloten de twee om ook als piano-zangduo concerten te gaan geven. Hun optreden bij de Stichting Grote Kerk Cultureel Emmen in 2016 en latere optredens waren een groot succes. Op knappe wijze combineren zij kunstliederen met meer populaire liederen tot een vrolijk en ongedwongen geheel in een bruisend optreden.

Evelyn Ziegler heeft in Duitsland meerdere succesvolle optredens in concertzalen en op radio en televisie op haar naam. Zij heeft een breed repertoire binnen het klassieke genre. Iassen Raykov kennen we in Twente en omstreken vooral als koordirigent, door concerten en plaatopnames, en in Weerselo natuurlijk als cantor-organist van de Stiftskerk. Minder bekend is dat hij zijn studie aan de conservatoria in Sofia (Bulgarije) en het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam gestart is als pianist. In die eerste muzikale liefde (piano) zien we hem als begeleider tijdens deze middag.