Expositie Eveline Franke en Ine Heerink

Galerie Oostwal 2

prijs
gratis
locatie
Galerie Oostwal2, Ootmarsum

In Galerie Oostwal2 wordt vanaf 10 november t/m 7 januari 2018 werk getoond van twee kunstenaars: Eveline Franke en Ine Heerink. "De Planeet en de mens."

De opening vindt plaats op donderdag 16 november van 17.00 tot 19.00 uur. U bent van harte uitgenodigd.

Eveline maakt sculpturen in chamotte klei. De houding van een lichaam met de herkenbare ronde vormen en eigen impressies van gezichtsuitdrukkingen gebruikt zij voor het vervaardigen van sculpturen. Eveline streeft ernaar haar eigen gevoel over te brengen op anderen. Ine’s schilderijen staan in het teken van planeet Aarde en laat zien hoe prachtig en kwetsbaar onze planeet is. De techniek die zij toepast is hoofdzakelijk ‘nat in nat schilderen’ om zo goed mogelijk de organische vormen weer te kunnen geven.

Het werk van Eveline en Ine is van 10 november t/m 7 januari 2018 in de Galerie te zien.

Eveline Franke, woonachtig in Oldenzaal, ontdekte 10 jaar geleden chamotteklei, na een periode van schilderen. De passie voor kunst was er al van jongs af aan. Dertig jaar geleden volgde Eveline een kunstschildersopleiding. Na jarenlang te hebben geschilderd was die passie een beetje verdwenen en merkte Eveline toe te zijn aan een nieuwe uitdaging in een andere kunstvorm. Het werd werken met klei en dan het liefst met chamotteklei. Door het volgen van lessen om de techniek onder de knie te krijgen en door veel te experimenteren was de mens uiteindelijk de vorm die Eveline het meest aansprak om te verbeelden. Om de verschillende glazuurtechnieken te doorgronden heeft zij Frankrijk bezocht en komt haar kunstschilderopleiding ook weer van pas. De houding van een lichaam, met de herkenbare ronde vormen en eigen impressies van gezichtsuitdrukkingen worden gebruikt voor het vervaardigen van de sculpturen. “Mijn gevoel probeer ik uit te drukken in mijn beelden, mijn streven is ook om dit over te brengen op anderen” aldus Eveline.

Voor Ine Heerink uit Tubbergen staat 2017 in het teken van planeet Aarde. Geïnspireerd door de foto’s van André Kuipers, gemaakt vanuit het ISS ruimtestation, laat ze zien hoe prachtig en kwetsbaar onze planeet is. De techniek die Ine toepast is hoofdzakelijk ‘nat in nat schilderen’ om zo goed mogelijk de organische structuren weer te kunnen geven. Voor de structuur gebruikt ze verder gesso, lavasteentjes en medium. De schilderijen zijn opgezet met acrylverf en afgewerkt met olieverf om meer diepte te kunnen bewerkstelligen. Bij de schilderijen worden foto’s gepresenteerd met de locaties op aarde. Het zijn schilderijen om net als André vanuit de ruimte, even bij weg te dromen. Samen met foto’s laat ze de schoonheid en de kwetsbaarheid van onze planeet zien. De prachtige structuren, kleuren en organische vormen zijn al jaren een inspiratiebron voor de schilderijen van Ine. "Natura docet". De natuur onderwijst.

Galerie Oostwal2 werkt vanuit een uniek concept: “Kunst kent geen beperking”. Het is de enige galerie in Ootmarsum waar kunstenaars met een verstandelijke beperking, via Stichting Kik, en reguliere kunstenaars samen een podium krijgen. Een ontmoeting tussen zeer uiteenlopende kunstenaars en kunstvormen. De reguliere kunstenaars zijn; - Riet ter Ellen, glaskunst - Ineke Eissink-Bruijns, unieke sieraden - Jeroen Veldscholten, meubels voor binnen en buiten - Nicole Hutten, handmade with elements of nature - Stichting Dunia Lulu, unieke producten uit India - Art&Living, Hettie Scheper-Hulshof, interieuradvies.

Van hen is permanent werk in de galerie.

Openingstijden winterperiode: donderdag t/m zondag van 12.00-16.00 uur.