Kunst in Ootmarsum

Kunst........om stil van te worden

prijs
gratis
locatie
centrum,

De openluchtexpositie met meer dan 200 kunstenaars in het centrum van Ootmarsum is een boeiend jaarlijks evenement dat u niet mag missen. Elk jaar wordt een bijzonder thema gekozen. Dit jaar is het thema:

Kunst........om stil van te worden
En bijzonder thema dat als een rode draad door de presentaties zal lopen. Een bont palet van schilderijen, keramiek, beeldhouwwerken, glaskunst, edelsmeden en vele andere bijzondere kunstvormen zal er bewonderd kunnen worden.

Wat hebben kunst en cultuur toch van doen met stil worden? Eenduidig zijn cultuur en stilte niet aan elkaar verbonden. Stilte is niet alleen een kostbaar goed, het is ook een middel om de werkelijkheid in een geheel nieuw licht te plaatsen. De wezenlijke betekenis van de stilte is meer dan een afwezigheid van lawaai: stilte kun je namelijk niet opleggen, integendeel ze 'valt', ze gebeurt. Soms is ze verbijsterend, dan weer aantrekkelijk. Wel heeft de beeldende kunst het genre ‘stilleven’ geschapen om de kijker tot verstilling te brengen. Voor een stilleven worden voorwerpen op zo’n manier geschikt dat je blik stil komt te staan en de voorwerpen erop ook in stilte voor zich mogen spreken. Stilte is dan ook hét middel om je aandacht op iets anders te kunnen vestigen: je wilt op een kunstevenement rondlopen, zodat je in alle rust de schilderijen of beelden aandachtig tot je kunt nemen. Stilte komt dan tot stand bij de beleving van dingen. Breng daarom een bezoek aan ‘Kunst in Ootmarsum’ en beleef de aangeboden kunstuitingen, hetzij bewust zo bedoeld door de kunstenaar, hetzij uit het dan ervaren van een moment van stilte. Neem de tijd voor een bezoek, krijg de smaak te pakken en dompel onder in een vloedgolf aan kunst. Geniet van een geweldige diversiteit aan kunstvormen, krijg te techniek ervan onder de knie en ontdek hoe elk kunstwerk tot stand is gekomen uit vele stukjes en beetjes. Pak een terrasje om uit te rusten en geniet van het leven. In Ootmarsum ben je welkom. Breng een bezoek aan Kunst in Ootmarsum: de ontmoetingsplek voor kunstenaars én kunstliefhebbers.

omschrijving