Rondleiding Landgoed Kaamps

Van Gras tot Kaas

prijs
€ 5,75
locatie
Landgoed Kaamps, Deurningen

Kaamps is een zuivelboerderij, waar u kunt zien hoe vandaag de dag op een boerderij wordt gewerkt en hoe van melk verschillende Boer Herbert zuivel en kaasproducten gemaakt worden.

Landgoed Kaamps nodigt je uit om kennis te maken met een modern boerenbedrijf. Leer hoe er vandaag de dag op een boerderij wordt gewerkt én hoe op ambachtelijke wijze kaas wordt gemaakt. Ben je met een kleine groep of wil je graag alleen op ontdekking? Loop dan mee met onze inlooprondleiding. Van mei t/m oktober, iedere dinsdag om 10.00 uur!

Inhoud rondleiding

Beleef de belevingsboulevard

Een kijkje in de stal of de belevingsboulevard: vanuit deze plek kun je de koeien zien en zelfs aanraken!
Een kijkje bij de melkrobot: bij Landgoed Kaamps is een speciale ruimte ontworpen om op ooghoogte te staan met de melkrobot. Dit betekent dat er precies te zien is hoe de robotarm naar de spenen van de koe gaat, om haar te melken.
Een kijkje bij de kaasmakerij: hier is te zien wat er allemaal komt kijken bij het kaasmaken! Vanachter glas kun je het hele proces van kaasmaken bekijken.
Een dvd presentatie van Gras tot Kaas Deze dvd draaien we op onze sfeervolle hooizolder of in de Käsdelle en bestaat uit een stukje geschiedenis van kaas en hoe onze kaas bij Landgoed Kaamps wordt gemaakt.
Proeven van Boer Herbert kaas & een drankje Je krijgt 3 soorten Boer Herbert kaas te proeven & uiteraard een kop koffie of thee, Boer Herbert melk of karnemelk en voor de kleintjes ranja!

Kosten:

  • Volwassenen: € 5,75 p.p.
  • Kinderen tot 12 jaar (kinderen tot 4 jaar gratis): € 2,95 p.p.