Agenda

Rondgang rond de Wheme

Aanvang
Locatie
centrum

1e en 2e Paasdag ’s morgens om 8.30 uur verzamelen de Poaskearls zich voor de ‘Rondgang rond de Weme’, waarbij de twee paasliederen gezongen worden. Aan deze rondgang doen alleen mannen mee.

Expositie "Dierbaar"

Twee kunstenaars, de natuur als bron

Aanvang
Locatie
Natura Docet Wonderryck Twente, Denekamp

Vanaf 1 april 2018 is de expositie "Dierbaar" te zien in museum Natura Docet Wonderryck Twente. In deze tentoonstelling wordt natuur, kunst en design met elkaar verbonden.

Paasstaakslepen Denekamp

Denekamper Paasgebruiken

Aanvang
Locatie
Huis Singraven, Denekamp

In nogal wat streken en plaatsen van ons land komen we 'folkloristische gebruiken' tegen: van generatie op generatie doorgegeven gewoonten binnen de gemeenschap van dorp of streek. Denekamp is bekend om haar Paasgebruiken.

Expositie Hans Bezuijen

Aanvang
Locatie
Museum Huize Keizer, Denekamp

Hans Bezuijen is volop bezig met zijn passie: tekenen en schilderen. Gebouwen, landschappen, of zeegezichten geeft hij natuurgetrouw weer in zijn vele soms meters grote werken.

Rondgang rond de Wheme

Aanvang
Locatie
centrum

1e Paasdag ’s morgens om 8.30 uur verzamelen de Poaskearls zich voor de ‘Rondgang rond de Weme’, waarbij de twee paasliederen gezongen worden. Aan deze rondgang doen alleen mannen mee.

Instap kanotocht

(vanaf 2 personen)

Aanvang
Locatie
Brug over de Vechte, Engden

Kanovaren op de Vechte in Duitsland en uitmonden in het meer De Vechtesee. Stroomversnellingen en vistrappen zorgen voor een mooie kanotocht.

Paasgebruiken in Tilligte

Aanvang

14.30 uur: Vertrek vanaf de paasweide naar Aarninksbos voor het halen van paasstaak. Deze wordt traditioneel met de bijl omgehakt door twee poaskearls.

Vlöggeln Ootmarsum

Aanvang
Locatie
centrum Ootmarsum, Ootmarsum

Hand in hand trekken mensen door het centrum van Ootmarsum onder het zingen van de Ootmarsumse paasliederen.

Paasvurentocht per Oldtimerbus

Aanvang
Locatie
Bushalte buurtbus, Ootmarsum

Een bustocht langs traditionele Paasvuren in Twente. De chauffeur zal u vertellen over de paastradities in deze omgeving met onderweg een lekkere Twentse lekkernij.

Paasvuur Denekamp

Aanvang
Locatie
Paasweide, Denekamp

Het paasvuur wordt om 20.00 uur 's avonds ontstoken. Het paasterrein is te vinden aan de Berghummerstraat in Denekamp.

Paasvuur Weerselo 2018

Het jaarlijkse paasvuur in Weerselo

Aanvang
Locatie
Hoge Haarweg, Weerselo

Het jaarlijkse paasvuur in Weerselo. Met een lampion wandeling m.m.v. de harmonie richting de paasvuur locatie aan de hoge haarweg in Weerselo

Paasvuur Ootmarsum

Aanvang

Het paasvuur wordt om 20.30 uur ontstoken. Het paasterrein is te vinden bij de paasweide aan de Almelosestraat in Ootmarsum

Normaal tribute de Hakviolen

Aanvang
Locatie
Eetcafé Eigenwijs, Denekamp

5 rasmuzikanten met een Rock & Roll-hart en roots in het prachtige Twentse land komen op eerste paasdag naar eetcafe Eigenwijs in Denekamp.